pon - pet 8.00 - 18.00 ali po dogovoru
Draga 50, 1000 Ljubljana

Zakaj je potrebnih (vsaj) 16 terapij

Eno izmed ključnih vprašanj, ki nam jih pacienti zastavljajo je, zakaj je potrebnih16 terapij in ali ni mogoče zadostnih že na primer 8 terapij.

Kakšen uspeh se lahko pričakuje?

Predno se odločimo za terapijo TPM, se moramo zavedati, da ima vsak pacient svojo zgodbo, svojo zgodovino zdravstvenih problemov in simptomov, ter tudi dejstva, da se vsako telo drugače odziva na terapijo. Na primer, sestava živčnih vlaken se lahko močno razlikuje med posameznimi pacienti, prav tako tudi živčno-mišična struktura medeničnega dna, predvsem kar zadeva količino delujoče mišične mase in vrstni red ali nered aktivnosti populacije motoričnih enot. 

Keglove vaje ali terapija TPM

V večini primerov se pacientom tako v preventivne namene, kot v primeru težav z uhajanjem urina, svetuje izvajanje Keglovih vaj. Do kakšne mere so Keglove vaje učinkovite, je stvar posameznika, njegove volje ter vztrajnosti. Neizpodbitno pa je dejstvo, da imajo te vaje tri bistvene pomanjkljivosti.

Naše dosedanje izkušnje s terapijo TPM

V treh letih in pol delovanja je zdravljenje s terapijo TPM opravilo veliko ljudi različnih starostnih skupin in obeh spolov in rezultati so bili izredno dobri. Terapijo so preizkusile mlade mamice po enem ali več porodih, gospe v obdobju menopavze ter starostniki nad 80 let. Pomagala je tudi moškim po robotski in/ali radikalni prostatektomiji, ko so ostali inkontinentni in je bila prizadeta tudi njihova moškost.

Transpelvična magnetna stimulacija organov medeničnega dna

QRS®-PelviCenter je sodobna naprava, ki omogoča zdravljenje inkontinence na sodoben neinvaziven način. Medicina je sledila izsledkom znanosti, da so elektrika, magnetizem in svetloba različne manifestacije ene in iste sile. Fizikalno terapevtski učinek pulzirajočega magnetnega polja, čigar jakost je moč individualno prilagoditi, se dopolnjuje z dodatkom kisika in svetlobe ustrezne valovne dolžine. Na ta način omogoča obnavljanje in revitalizacijo oslabljenih celičnih struktur.

QRS®-PelviCenter

Na spodnji povezavi si lahko preberete študijo proizvajalca magnetnega stola za inkontinenco QRS International o poteku in učinkih transpelvične magnetne terapije (TPM).

 

QRS - Medicina 21. stoletja

QRS (Quantron Resonance System) preko transporta ionov podpira tako revitalizacijo celic kakor tudi celični metabolizem. S tem se aktivira celotni metabolizem, imunski sistem se stabilizira in okrepi, regeneracija celic se vzpodbudi, vse to pa se odraža v naravni krepitvi telesnih funkcij.

QRS zdravljenje (Quantron Resonance System)

QRS zdravljenje (Quantron Resonance System) temelji na delovanju pulzirajočega magnetnega polja. Oslabljeni celični metabolizem je eden od osnovnih vzrokov za nastanek številnih bolezni, kot na primer osteoporoze, migrene, problemov z nespečnostjo itd. Slabo delovanje celičnega metabolizma je vzrok številnih simptomov kronične utrujenosti.

Zgodba mlade mamice Špele

Sem mlada mamica in kmalu po porodu sem opazila, da mi pri malo večjem naporu (npr. kihanju, kašljanju, teku) po kapljicah uhaja voda. Pred porodom teh težav nisem imela. Vedno sem se veliko ukvarjala s športom in nameravam tudi v bodoče ostati aktivna. Zato sem začela poizvedovati, kako bi odpravila to nevšečnost, ki me je pri vsakodnevnih aktivnostih kar precej motila. Iskala sem hitro, učinkovito in nebolečo možnost. Videla sem, da je na voljo več možnosti in sem o njih veliko prebrala. Operativni poseg sem že takoj izključila.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu