pon - pet 8.00 - 18.00 ali po dogovoru
Draga 50, 1000 Ljubljana

Rehabilitacija mišic medeničnega dna

Rehabilitacija mišic medeničnega dna

Zdravljenje vseh oblik inkontinence

Inkontinenca urina je ena izmed perečih težav, s katerimi se srečujejo ljudje različnih starosti in vpliva na vsakdanji vidik življenja. Ena izmed ključnih značilnosti inkontinence urina je samodejna izolacija posameznika zaradi stalnega strahu pred uhajanjem urina v javnosti, ki vodi do izgube samozavesti. Mnogi med njimi menijo, da je inkontinenca urina le del procesa staranja ter da druge rešitve kot uporabe predlog in plenic za inkontinenco ni.

Terapija TPM omogoča konzervativno zdravljenje inkontinence urina v vseh življenjskih obdobjih. Ne zahteva uporabe vsajenih elektrod in potrebno je le minimalno sodelovanje samega bolnika v primerjavi z izvajanjem aktivnih vaj za mišice medeničnega dna. Zdravljenje s terapijo TPM je naravno, neinvazivno in izredno preprosto. 

 

 

Zdravljenje stresne inkontinence

Medenično dno deluje kot nekakšna viseča mreža in kot ena funkcionalna enota. Če je del omenjene strukture oslabljen, ta mreža izgubi nekaj svoje prvotne funkcije in ne more več učinkovito delovati. Zaradi raztegnitve vezivne fascije in ligamentov pride do prolapsa sečil in spolnih organov. Mišice medeničnega dna ne morejo več potiskati sečnice proti sramni kosti in tako nastopi inkontinenca. S staranjem upada moč mišic zunanje zapiralke s hitrostjo približno 2 % na leto. Stresna inkontinenca je pogosta pri ženskah po porodu ter po poškodbah mišic ali živcev med kirurškimi posegi v tem predelu.

Magnetna stimulacija perifernih živcev sproži mišične kontrakcije in olajša stimulacijo avtonomnih in somatskih živčnih poti v medeničnem dnu. V mišicah medeničnih zapiralk se sprožijo motorični evocirani potenciali. Terapija TPM omogoča pacientu, da se zavestno nauči, kako uporabljati določene mišice, s čimer izboljšamo delovanje in koordinacijo mišic medeničnega dna in povečamo njihovo moč (hipertrofijo). Na ta način treniramo in krepimo zunanjo mišico zapiralko in mišice medeničnega dna. S tem omogočamo omenjenim mišicam boljše odzivanje na nenadna povečanja intraabdominalnega tlaka. Poleg tega zagotavlja tudi izboljšanje zapiralnega tlaka sečnice v mirovanju.

Zdravljenje urgentne inkontinence in prekomerno aktivnega sečnega mehurja

Zdravljenje s terapijo TPM vodi do zaviranja nehotne aktivnosti detruzorske mišice ob povečanju kapacitete in popustljivosti sečnega mehurja. To dosežemo z različnimi učinki na živčne poti, vključno z aferentnimi vlakni v medeničnem dnu, avtonomnimi aferentnimi vlakni in somatskimi motoričnimi vlakni. Pri zdravljenju hiperaktivnosti sečnega mehurja se uporablja nizko frekvenčne ritmične magnetne pulze, s čimer zmanjšamo čezmerno dejavne senzorične sprožilce iz sečnega mehurja ter zagotovimo inhibicijo refleksov in impulzov iz osrednjega živčevja v odziv na različne čezmerne impulze.

S terapijo TPM lahko pri urgentni inkontinenci lahko dosežemo enake oz. boljše rezultate kot pri običajnem zdravljenju z zdravili, vendar brez neprijetnih stranskih učinkov (zaprtost, vrtoglavica, suha usta, suha sluznica, itd.). Ravno nasprotno, v sklopu terapije TPM delujejo tudi svetlobna terapija, kisikova terapija in terapija pulzirajočega elektromagnetnega valovanja (PEMF), ki pozitivno vplivajo na izboljšanje našega počutja.

 

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu