pon - pet 8.00 - 18.00 ali po dogovoru
Draga 50, 1000 Ljubljana

Delovanje impulznega elektromagnetnega polja v človeškem tkivu

Skozi površinsko magnetno tuljavo, ki je integrirana v sistem PelviPower, se spusti električni tok visoke napetosti. Ti tokovi ustvarjajo pulzirajoča elektromagnetna polja, tj. ponavljajoče, kratke impulze, ki trajajo od 200 do 500 ms in ki imajo gostoto magnetskega pretoka do 1 Tesla. 

Elektromagnetno polje omogoči lažjo izmenjavo ionov v mehkih tkivih medeničnega dna, Oslabljeno tkivo se tako revitalizira. Pritok ionov ustvari razlike v napetosti med dvema prostorskima točkama (depolarizacija počivajočih motoričnih nevronov). Če je napetost gradienta dovolj visoka in je sprememba polja hitra, pride do depolarizacije membrane. Slednje ustvari akcijski potencial skupaj s sosednim tkivom perifernega živčevja. Akcijski potencial se naravno širi navzdol po aksionu prek običajnih Na+ in K+ ionskih tokov. Ko ti impulzi dosežejo motorične terminalne ploščice, se mišice medeničnega dna odzovejo s krčenjem. V kolikor izhodni impulz ne preseže zmožnosti mišic, da se krčijo in sproščajo, se mišice sproščajo z vsakim impulzom.

Z drugimi besedami, magnetna stimulacija je bila razvita za neinvazivno stimulacijo osrednjega in perifernega živčnega sistema. Živci so najbolj občutljivi na električno depolarizacijo s spremembo magnetnega polja. Kadar gre za motorični živec, bo depolarizacija povzročila impulz, ki bo sprostil živčne prenašalce na motoričnih terminalnih ploščicah in izzval krčenje mišic.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu