pon - pet 8.00 - 18.00 ali po dogovoru
Draga 50, 1000 Ljubljana

Delovanje impulznega elektromagnetnega polja v človeškem tkivu

Skozi površinsko magnetno tuljavo, ki je integrirana v sistem QRS®-PelviCenter, se spusti električni tok visoke napetosti. Ti tokovi ustvarjajo pulzirajoča elektromagnetna polja, tj. ponavljajoče, kratke impulze, ki trajajo od 200 do 500 ms in ki imajo gostoto magnetskega pretoka do 1 Tesla. 

Elektromagnetno polje omogoči lažjo izmenjavo ionov v mehkih tkivih medeničnega dna, Oslabljeno tkivo se tako revitalizira. Pritok ionov ustvari razlike v napetosti med dvema prostorskima točkama (depolarizacija počivajočih motoričnih nevronov). Če je napetost gradienta dovolj visoka in je sprememba polja hitra, pride do depolarizacije membrane. Slednje ustvari akcijski potencial skupaj s sosednim tkivom perifernega živčevja. Akcijski potencial se naravno širi navzdol po aksionu prek običajnih Na+ in K+ ionskih tokov. Ko ti impulzi dosežejo motorične terminalne ploščice, se mišice medeničnega dna odzovejo s krčenjem. V kolikor izhodni impulz ne preseže zmožnosti mišic, da se krčijo in sproščajo, se mišice sproščajo z vsakim impulzom.

Z drugimi besedami, magnetna stimulacija je bila razvita za neinvazivno stimulacijo osrednjega in perifernega živčnega sistema. Živci so najbolj občutljivi na električno depolarizacijo s spremembo magnetnega polja. Kadar gre za motorični živec, bo depolarizacija povzročila impulz, ki bo sprostil živčne prenašalce na motoričnih terminalnih ploščicah in izzval krčenje mišic.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu