pon - pet 8.00 - 18.00 ali po dogovoru
Draga 50, 1000 Ljubljana

Izkušnje pacientov


Imel sem radikalno operacijo prostate z robotom, pri tem je nastala delna urinska inkontinenca. Takoj po operaciji sem jo zdravil v zdravilišču Dobrna, uspeh pa je bil le delen. Odločil sem se za terapije TPM pri dr. Ukmarjevi. Takoj na začetku mi je bilo na strokoven način razloženo delovanje terapije TPM. Doktor Ukmarjeva terapije izvaja zelo profesionalno. Prilagajala se je mojim prostim terminom, za kar se ji najlepše zahvaljujem. Že po nekaj terapijah se mi je stanje bistveno izboljšalo. Po zaključku celotnega ciklusa terapij se mi je stanje popolnoma uredilo in nimam več težav. Zaradi vzdrževanja kondicije mišic medeničnega dna se bom teh terapij še vedno občasno udeležaval.

Ta način zdravljenja inkontinence toplo priporočam vsem, ki imajo te probleme.  

Iskrena hvala za vse dr. Sonji Ukmar.

Janko, 64 let
Maj 2021Pozdravljeni. Pošiljam vam moj zapis o vašem programu.

2 poroda v razmaku 2 let. Raztrganina pri prvem, carski rez pri drugem. Ujeta v začaran krog bolečin v hrbtu, občutkov popuščanja medeničnega dna in strahu pred poslabšanjem, sem se odločila za program rehabilitacije po porodu v centru Zdravje vsem. Z učinkom sem zelo zadovoljna, saj so bolečine že po prvih terapijah skoraj povsem izginile in tudi mehur je pridobil na kondiciji. To, da lahko sedaj bolj sproščeno dvigujem otroka ter tečem z/za njima, mi pomeni največ. 

Še posebej pa mi je bilo všeč, da program vključuje tudi vsakokratni trening mišic medeničnega dna, zato ga priporočam vsem mamicam, tudi tistim, ki težav po porodu (še) nimajo. Pohvalila bi tudi strokovnost, prilagodljivost in prijaznost ekipe.

Hvala še enkrat in lepo pomlad!

Ana, 33 let, zdravnica pediatrinja
Marec 2021 

Uhajanje blata je zelo nadležna stvar, meni je grenila življenje več kot dve leti.

Odločitev za terapijo TPM je bila ena izmed mojih najboljših. V prijetnem, lepem okolju sem brez kakršnega koli napora ob ljubeznivi asistenci od prve terapije dalje napredovala v čutenju mišice zapiralke in spremljala njeno krčenje in sproščanje. Medtem ko so se moje mišice krepile, sem vedno lažje sama prevzemala popoln nadzor nad njimi. Od tretje terapije dalje nisem imela več nobenih težav s svojo inkontinenco. Konec je z občutki nelagodja in nemoči pri upravljanju z lastnim telesom, vrnila sta se se zadovoljstvo in tako dragocena sproščenost. Upam, da bo tako ostalo.

Ekipi Zdravja vsem sem več kot hvaležna in jo toplo priporočam vsem, ki imajo težave z oslabelimi mišicami medeničnega dna.

Lep pozdrav

 
Marijana, 72 let
Marec 2020Kljub temu, da kakšnih posebnih težav z inkontinenco nisem imela, sem se pri 37 letih in po dveh porodih odločila za terapijo, saj mi jo je priporočil prijatelj. Ker se veliko ukvarjam s športom, še posebej s tekom in kolesarjenjem, sem občasno sicer opazila, da pri teku na 10 km, občasno občutim, da ni vse tako kot je bilo pred porodom. Tu in tam, mi je le “ušla” kakšna kapljica. Kljub temu, da sem po porodu izvajala Kegleve vaje, pri tekaških naporih vseeno ni bilo enako kot prej. Zato sem se odločila storiti nekaj zase. Z veseljem sem preizkusila terapijo in že po nekaj terapijah, se je pokazalo izboljšanje. Zelo dober preizkus je bil Ljubljanski polmaraton, ki sem ga pretekla brez težav in brez kakršnegakoli neprijetnega občutka, ki se mi je včasih pojavljal. Vsaki ženskii, ki želi narediti nekaj zase, bi toplo priporočila terapijo. Poleg vsega, pa moram pohvaliti zelo strokoven pristop in prijeten prostor, kjer se terapija izvaja.

Katarina, 37 let
Februar 2020Ko sem izvedela, da je za moje uhajanje urina operacija edina rešitev, sem začela iskati druge možnosti. O težavah sem začela glasno in brez sramu govoriti. Po naključju sem izvedela za terapijo TPM in se odločila, da jo preizkusim. Nad rezultati sem navdušena. Učinki so se pokazali že po nekaj prvih terapij, po koncu prvega sklopa terapij pa se počutim, kot da inkontinence ni več. Sprememba je neverjetna in končno se lahko zopet posvetim teku. 

Brigita (34 let, mama treh otrok) 
 
 
Brigita, 34 let
Oktober 2019Spoštovani,

Terapija TPM, ki sem jo zaključil pri vas pred nekaj tedni mi je bistveno izboljšala kvaliteto življenja. S prekomerno aktivnim sečnim mehurjem sem imel težave že nekaj let, v zadnjem letu pa so se stopnjevale do te mere, da je bila ključna misel dneva vedno povezana z odhodom na malo potrebo. Intervali so bili vedno pogostejši in normalno funkcioniranje tako v službi, kot privatnem življenju bistveno zmanjšano. Terapije z zdravili niso pomagale, zato sem iskal druge rešitve. Po obisku 16-tih terapij TPM je bilo stanje bistveno boljše, lahko bi rekel čisto sprejemljivo, po dodatnih 4-ih pa se je še utrdilo in stabiliziralo. Izboljšanje lahko ocenim na najmanj 70 - 80 %, posledično pa maksimalni dvig osebnega razpoloženja, kar je neizmerljivo, a neprecenljivo.

Obisk terapij je bil ob visoki profesionalnosti in spodbudnim besedam tudi prijeten, kljub temu, da gre za nekako neprijetno področje zelo osebnih težav. Terapijo priporočam vsem, ki jih teži PASM in to predvsem brez odlašanja!

Še enkrat hvala in lep pozdrav,

Marko

Marko
September 2019Pozdravljeni!

Dva tedna je že minilo, odkar sem zaključila terapijo TPM in zdaj že lahko kaj več povem o rezultatih le te. Nova metoda, ki nam je na voljo, če le želimo in hočemo, ko imamo težave, mi je pripomogla k dobremu počutju in krepitvi mišic medeničnega dna. Kaj in kako početi s temi mišicami, sem se velikokrat spraševala, a idealni stol PELVI POWER BFT, ki sem ga tudi sama preizkusila, je bil odgovor na moje vprašanje. Izkušnje in občutki na tem »stolu« so nepozabni. Ko gledaš na računalniški monitor in spremljaš gibanje mišic, se zaveš, kako je treba to početi. Krivulja, ki nastaja ob krčenju in sproščanju, ti pove, ali si na pravi poti ali ne. Z večkratnimi vajami sem dosegla skorajšnji uspeh in zadovoljstvo je bilo na dlani. Z velikim veseljem sem spremljala nastajanje svoje krivulje na monitorju – krčenja in sproščanja mišic medeničnega dna, čeprav mi vedno ni šlo najbolje. 

A to še ni vse. Ko se presedeš na drugi »stol« PELVI POWER MFT, ki ti nudi pulzirajoče magnetno valovanje, se prava terapija začne. Čutiš tresljaje, in zaveš se, da se v tvojem telesu nekaj dogaja. Spremembe, ki so skozi terapijo nastajale, so mi dajale upanje, da se bodo začetne težave, ki sedaj še niso resne in moteče, upočasnile in mišice okrepile.

Zahvaljujem se osebju, ki prijazno daje navodila in spodbuja k sproščenemu vzdušju. Nič ni naporno, če se odločiš za to pot, in moja je bila vsekakor prava.

N.O.
September 2019Vesna, 43 let
Julij 2019Spoštovani, rada bi se vam zahvalila za strokoven pristop do mene in mojih težav.  Ko sem prvič prebrala v reviji Zdravje o vaši metodi, sem bila najprej skeptična ali je sploh možno brez truda priti do takih rezultatov, ki so opisani v članku. Ko sem potem prebrala še mnenja vaših pacientov, pa sem se odločila, da zaradi vse večjih težav z uhajanjem urina, pokličem in se dogovorim za termin.

Sprejela me je gospa dr. Ukmarjeva in mi odkrito in z velikim intuziazmom predstavila kako deluje terapija TPM. Moje težave so bile skoraj iz tedna v teden slabše, vedno večkrat  se je zgodilo, da mi je ušlo. Začelo se je z nekaj kapljicami ob kihanju ali kašljanju, nato na sprehodih, ko nisem mogla kontrolirati uhajanja. Imela sem že datum za operacijo, vendar se za to nisem mogla odločiti. 

Pogovor z vami, pa me je prepričal, da moram nekaj storiti, saj izgubiti nimam kaj. Po tretji terapiji, sem kar naenkrat ugotovila, da težav ni več oziroma se je stanje izboljšalo za 90%. Nisem potrebovala več vložkov in tako je tudi sedaj po vseh 16 terapijah. 

Sem se pa odločila, da bom po potrebi terapijo v manjšem obsegu ponovila. 

Hvala vam, gospa doktor in gospodu, ki me je vedno prijazno sprejel, se prilagajal mojim prošnjam za termin, skratka hvala obema in vso srečo na vajini nadaljnji poti.

N.B., 54 let
April 2019Danes sem zaključil s terapijo TPM ( 16 terapij). Ugotavljam, da se mi je stanje glede inkontinence zelo izboljšalo. Odnos osebja je bil korekten in profesionalen.

Andrej, 70 let
April 2019Začetne težave z uhajanjem kapljic urina so se stopnjevale zlasti pozimi po vstopu v toplejši prostor. Problem so pripisovali starosti in se je v začetku zdel popolnoma nerešljiv. Primernega zdravila za  težave z uhajanjem urina ni. So mi pa uspešno pomagali v centru Zdravje vsem z magnetno terapijo. S sodobnim pristopom zdravljenja s kombinacije treh metod fizikalne medicine istočasno se je po dokončani predpisani terapiji stanje popravilo in kakovost življenja se je povrnila. Ko bo potrebno bom zdravljenje  vsekakor ponovil.

Hvala za uspešno pomoč.

Jože, 69 let
April 2019Spoštovana gospa dr. Sonja Ukmar!

Prijetno je priti v ambulatno, kjer je že pred vhodom napis "Zdravje vsem". Ko vstopiš in še posebej, ko opraviš dogovorjeno terapijo se zaveš, da napis resnično pomeni, da so ti povrnili zdravje in boljš počutje.  

Poleg zdravstvene terapije je koristen že prvi pogovor in dragocen vsak nasvet za izboljšanje in ohranjanje zdravja.

Po zaključeni terapiji, mi resnično "nič več ne uide". Noči so mirnejše, ker mi ni treba večkrat vstajati iz postelje. Podnevi pa nisem več v zadregi, ko se odpravim po opravih ali na srečanja s prijateljicami in znanci.

Iskrena hvala za vse nasvete in pomoč pri zdravljenju.

N. K., 89 let
Marec 2019Rodila sem mlada pred 17 leti (težaven porod, raztrgana nožnica), težave so nastopile pred 10 leti v obliki bolečih spolnih odnosov. Specialisti ginekologi so mi svetovali odstranitev maternice, saj se je le spustila na 2 do 3 cm od vhoda nožnice, kar mi je tudi povzročalo bolečine. Kljub temu, da ne želim več otrok, sem operacijo zavrnila in iskala alternative. Na gin. kliniki sem opravila terapijo z elektro stimulacijo, kar ni imelo nobenega učinka.

Pred 6 leti sem bila 2x na laserju, posledično se je maternica dvignila za 1 cm, bolečine so se nekoliko omilile, partner je opazil razliko pri spolnih odnosih (bolj čvrsta nožnica). Pred 2 letoma pa sem opazila, da mi med plesom, ko skačem, uhaja voda. Od tedaj sem imela stalno neprijeten občutek tiščanja na vodo. Ponovno sem šla na laser, vendar občutek tiščanja na vodo ni izginil. Ginekolog mi je svetoval operacijo TVT, kar sem zaradi možnih zapletov, ki niso redki, zavrnila. Nisem želela sprejeti, da je življenje lahko tako kruto do žensk.

Na internetu sem s pomočjo iskalnika o inkontinenci izvedela, da obstaja tudi elektromagnetni stol, ki bi lahko pomagal, zato sem se takoj naročila. Ta stol (20 terapij) mi je spremenil življenje. Zopet sem taka, kot pred 10 leti. Poudarjam, da se mi ne zdi prav, da tega stola ne promovirajo ginekologi, ki nas ženske prepustijo same sebi ali pa pod nož. Maternica se mi je dvignila nazaj 10 cm od vhoda, ne uhaja mi niti kapljica vode, izginil je neprijeten občutek tiščanja na vodo, spolni odnosi pa so kot nekoč... 

N., 41 let
Marec 2019Precej časa sem imela težave s stresno inkontinenco in uhajanjem urina. TPM terapijo mi je priporočil prijatelj, ki mu je TPM terapija odpravila tovrstne težave. Odločila sem se, da  jo preizkusim tudi sama. Po opravljenih 16-ih terapijah se je stanje zelo izboljšalo, vendar še ni bilo takšno, kot sem si ga želela. Zato sem vzela še dodatne štiri terapije. Po 20-ih terapijah lahko rečem, da je izboljšanje skoraj 100 %. Težav z uhajanjem urina več nimam in vsakomur naprej toplo priporočam terapijo.

Marija, 69 let
Marec 2017Za TPM terapijo sem se odločila, ker sem imela težave z zelo pogostim uriniranjem, kar me je v vsakdanjem življenju motilo. Kamor koli sem šla, sem najprej preverila, kje je najbližje stranišče. Po opravljeni terapiji lahko rečem, da se je pogostost uriniranja zmanjšala za 2/3. Z rezultati sem zelo zadovoljna in ni se mi potrebno več obremenjevati z iskanjem stranišč.

Jelka, 65 let
Marec 2017Kljub temu, da nimam inkontinence, sem se pri 32. letih odločila za terapijo TPM. Želela sem narediti nekaj zase sedaj, kar bo imelo dolgoročne učinke. Prijateljice, s katerimi smo si blizu, so namreč iskreno govorile o pojavu inkontinence po porodu.

V preteklih letih sem sem in tja hodila na jogo in pilates, vendar dejansko doma potem nisem izvajala nobenih vaj, iskreno povedano pa tudi ne vem, če sem med telovadbo delala vse vaje pravilno.

Ta terapija mi je bila všeč tudi zato, ker sem lahko pričakovala spremembo v nekem krajšem roku in to brez pretiranega naprezanja. Res pa sem se za terapijo dokončno odločila po tem, ko sem se prvič testno usedla na stol in začutila, za kako močno terapijo gre. 

Moram pa poudariti, da je imelo vse to zelo pozitiven učinek tudi na moje zasebno življenje, saj začutiš in lahko kontroliraš tudi  te mišice, kar je super.

Monika, 32 let
Marec 2017Po radikalni operaciji prostate sem imel težko inkontinenco. Vodo sem lahko zadrževal samo pri sedenju, vsi ostali primeri, kot ležanje in hoja pa so delali velike probleme in praktično brez račke doma sploh nisem mogel funkcionirati. Za sprehode in morebitne daljše poti sem se opremil z urinsko vrečko, ker vložki niso bili dovolj zanesljivi (še z vrečko sem imel velike probleme, če ni bilo blizu stranišča, da bi vrečko izpraznil).

Zaradi vseh teh problemov sem se odločil za TPM terapijo. Na terapijo (16 terapij) sem šel dvakrat. Po prvi seriji 16 terapij se je stanje že močno izboljšalo. Že po nekaj terapijah sem vodo lahko zadrževal, da doma ni bilo treba uporabljati račke, po koncu terapij pa se je inkontinenca kazala praktično samo pri hoji, ker vode še vedno nisem mogel zadrževati. Če sem nekje sedel pa ni bil noben problem priti do stranišča, če je bil blizu.

Ker še vedno nisem bil povsem zadovoljen, sem se odločil za še eno ponovitev terapij. Že po nekaj terapijah se je stanje spet močno izboljšalo. Inkontinence sedaj praktično skoraj ni več. Vode ne morem čisto zadržati samo pri morebitnem kašljanju, pri dvigu težjih bremen (nekaj kapljic) ter tudi pri hoji če je mehur prepoln.

Če pogledamo na splošno sem z doseženim zelo zadovoljen, sem se pa odločil, da bom terapijo še enkrat ponovil, ker menim, da se stanje lahko še izboljša. Trenutno pa se da živeti povsem normalno. Glede na to, kako se je stanje pri meni izboljšalo, si sploh ne predstavljam, kako bi sploh lahko normalno funkcioniral, če takšen terapevtski pripomoček ne bi obstajal.

Rok, 61 let
Marec 2017Za terapijo sem se odločila bolj iz preventivnih razlogov, saj se zavedam te problematike in kako pomembne so mišice medeničnega dna. Kljub temu, da nisem še imela resnih težav, sem z rezultati zelo zadovoljna. Po terapiji čutim mišice medeničnega dna in jih lahko kontroliram, pa tudi moje splošno počutje se je izboljšalo, k čemur sta pripomogli kisikova in svetlobna terapija. 

Verena, 69 let
September 2016Celotna izkušnja zelo pozitivna, po 11. terapiji popolno, 100% izboljšanje. Odličen učinek svetlobe in kisika, manj vrtoglavice, izboljšanje splošnega počutja.

Iva, 78 let
September 2016Sem 36-letna mamica treh čudovitih otrok, vsaka nosečnost pa je na mojem telesu pustila nekaj sledov, zato sem se pred kratkim odločila za terapijo v centru Zdravje vsem.

Iskreno – pred začetkom terapij sem omahovala in se spraševala, ali je to res zame. Vedela sem, da mišice medeničnega dna niso v najboljši kondiciji, a tudi posebnih težav nisem imela. Sedeče delo za računalnikom in posledično slabša drža pa je tako in tako težava večine. Potem pa se je zgodilo. Na vadbi, s katero sem začela pred kratkim, da pridobim nekaj kondicije in izgubim kakšen odvečni kilogram, smo izvajale različne poskoke. Noge so še kar ubogale, vendar sem začutila, da nekaj drugega ni v redu. Začutila sem kapljico urina, nato še eno. Stisnila sem mišice in nadaljevala s poskoki. Potem pa sem nenadoma začutila, da moram tisti trenutek na stranišče. To se je še dvakrat ponovilo, preden sem na spletu poiskala več informacij o stresni urinski inkontinenci. Preskakovanje kolebnice in podobne vaje res niso vsakdanje opravilo, a jaz si želim biti še dolgo v dobri formi, brez inkontinenčnih vložkov in občutka nekontroliranega kapljanja.

Oglasila sem se v centru Zdravje vsem in pri prvem obisku mi je dr. Ukmarjeva prijazno razložila potek in učinke terapije. Ko sem se prvič usedla na stol, me je dražljaj, ki spodbuja mišice h krčenju, presenetil in po prvi terapiji sem nevede stiskala mišice nožnice vso pot do doma. To me je spodbudilo tudi k izvajanju Keglovih vaj, ki sem jih pred tem pogosto zanemarjala. Intenzivnost terapije se je sčasoma stopnjevala in priznati je treba, da so bile mišice prisiljene k intenzivnemu delu. V drugi polovici tretmaja sem začutila očitno razliko v moči mišic nožnice in začela sem se zavedati, kako pomembno vlogo imajo in da je bila odločitev za terapijo pravilna. Terapija ni boleča, je pa intenzivna, ker je le tako lahko učinkovita.

Rada bi dodala še, da ni redkost, da mame sredi izzivov poklicnega in družinskega življenja kar pozabimo nase in na svoje telo, a to ni dobro ne za nas same, ne za naše bližnje. Ker je znano, da pogosto najbolj varčujemo pri sebi, je bila možnost plačila na obroke zelo dobrodošla.

Barbara, 36 let
Junij 2016Podajam svoje mnenje o terapiji QRS, vključno z istočasnim vdihavanjem kisika in svetlobnim obsevanjem. Za poskusno terapijo sem se odločil zaradi popolnoma ponesrečene operacije prostate, ki je povzročila popolno inkontinenco (zaradi uničenja celotnega živčevja, ki zapira oz. odpira sečevod). Operacija je bila opravljena pred štirimi leti.

Omenjeno terapijo sem izvajal dvakrat tedensko med 15. marcem in 2. junijem 2016, skupno 23 terapij po okrog 30 minut. Naj omenim, da imam poleg težav z inkontinenco tudi srčno obolenje (popuščanje srca); svoje mnenje o navedeni terapiji podajam v nadaljevanju.

Terapija je neboleča in se jo lahko prenese. Glavni namen (odprava inkontinence) je bil dosežen z okrog 40-odstotnim uspehom (količinsko znižanje nenadzorovanega izhajanja urina). Po občutku – kar je nemerljivo – pa opažam splošno izboljšanje počutja.

Laično razmišljam o boljši oskrbi telesa s kisikom, ki posledično pozitivno vpliva na počutje. Moja srčna mišica ta hip nima teh sposobnosti. Upam, da sklepam pravilno.

Zaradi tega bom verjetno v jesenskem obdobju terapijo ponovil.

Rado, 87 let
Junij 2016Sem mlada mamica in kmalu po porodu sem opazila, da mi pri malo večjem naporu (npr. kihanju, kašljanju, teku) po kapljicah uhaja voda. Pred porodom teh težav nisem imela. Vedno sem se veliko ukvarjala s športom in nameravam tudi v bodoče ostati aktivna. Zato sem začela poizvedovati, kako bi odpravila to nevšečnost, ki me je pri vsakodnevnih aktivnostih kar precej motila. Iskala sem hitro, učinkovito in nebolečo možnost. Videla sem, da je na voljo več možnosti in sem o njih veliko prebrala. Operativni poseg sem že takoj izključila. Osredotočila sem se na laser in metodo TPM, ker sem izvedela, da je terapija neboleča in hitra. Na koncu sem zbrala »pluse in minuse« in se odločila za metodo TPM, pri čemer je bilo odločilnega pomena dejstvo, da pri njej ni nobenega posega v nožnico. Po težkem porodu si česa takega res ne želiš. TPM je metoda magnetnega stola; po opisu se mi je zdela zelo preprosta in učinkovita. Med ponudniki sem izbrala ordinacijo Zdravje vsem, ker ima, vsaj po mojem mnenju, najbolj izpopolnjen sedež za zdravljenje urinske inkontinence.

V ordinaciji so se na moje poizvedbe odzvali zelo hitro in sem bila na prvo (brezplačno) terapijo naročena v enem tednu po klicu. Že sam hitri odziv mi je veliko pomenil (ker sem se glede na izkušnje že vnaprej pripravila na dolgotrajno čakanje v vrsti). Ob prvem obisku sem bila prijetno presenečena, ker so prostori, v katerih se izvaja terapija, diskretni, osebje pa zelo prijazno in strokovno. Stol je videti kot malo večji počivalnik ali masažni stol. Prvi strah pred nepoznanim je hitro minil. Prebrala sem sicer, da je postopek neboleč, pa vseeno v to nisem čisto verjela. Na začetku sem sicer občutila rahlo nelagodje, ki pa je hitro pojenjalo. Po tretji terapiji so se mišice že povsem navadile na impulze, z vsako naslednjo terapijo pa mi je bilo lažje, predvsem tudi zato, ker sem že po nekaj terapijah opazila učinek in prve rezultate. Mišice medeničnega dna so postale občutno čvrstejše in vse lažje sem jih nadzirala. Včasih sem imela po terapiji boleče mišice kot po intenzivni telovadbi, vendar to ni bilo moteče, saj je bila rahla bolečina le dokaz, da so mišice res delale. Opravila sem šestnajst terapij po pol ure, dva- do trikrat tedensko.

Danes je terapija za mano in lahko rečem, da sem urinsko inkontinenco v celoti odpravila in izboljšala kakovost svojega življenja oziroma ga vrnila na stare tirnice. V svojih športnih aktivnostih sem lahko spet sproščena, nad učinkom, ki sem ga dosegla z uporabo metode TPM, pa sem naravnost navdušena. Vesela sem, da sem se zanjo odločila tako hitro po porodu in da nisem odlašala.

Metodo TPM priporočam vsem, ki imajo podobno težavo, še zlasti pa mladim mamicam, ki ob svojem naraščaju nimajo časa na pretek, saj je zadeva res učinkovita, hitra in čisto preprosta.

Špela, 32 let
Maj 2016Že nekaj let sem imel težave z zadrževanjem urina. Pomagal sem si s telovadbo in tabletami, vendar ni bilo veliko uspeha. Po nasvetu urologa sem se odločil za terapijo TPM. Terapija je izvrstna in neboleča, mišice medeničnega dna pa so se prebudile in pričele samodejno opravljati svojo funkcijo. Ni mi žal, da sem se odločil za terapijo, saj se je kakovost življenja občutno izboljšala.

 

Milan, 61 let
April 2016Stara sem 48 let, mati štirih otrok. Po 45. letu so se začele težave s povešeno maternico. Ginekologinja me je opozorila, da se bodo težave stopnjevale in z leti slabšale. Rekla mi je, da ko bo zadeva postala preveč moteča zame, naj se odločim za operativni poseg, tj. za odstranitev maternice. Ker je imela že moja mati iste težave in vem, da so se ji po odstranitvi maternice pojavile nove nevšečnosti (spust drugih notranjih organov), sem se odločila, da prej preizkusim še druge možnosti. Izgubiti nimam kaj. Zato sem se pred letom dni odločila za laserski poseg in opravila tri terapije, nato pa sem se odločila še za terapijo TMP.

Letos maja sem končala 16. terapijo. Moram priznati, da se je moje telo čudovito odzvalo na terapije. Rezultati so resnično vidni šele ob zadnjih terapijah, ko se mišice medeničnega dna resnično prebudijo in utrdijo. Stanje se mi je izboljšalo in maternico vzdržujem na svojem mestu. Zadeva se ne slabša, kar je zame bistvenega pomena.

Zavedam se, da bom morala stanje, svoje telo, mišice medeničnega dna vzdrževati redno, zato se bom jeseni odločila za ponoven paket terapij. Z leti se vedno bolj zavedam, kako pomembno je, da vlagam v svoje telo. Delam v domu starejših občanov in dnevno spremljam njihove zdravstvene težave. Narava dela svoje, pri vseh nas. Zato je zelo pomembno, da naredimo nekaj zase, dokler še imamo čas. In terapije TPM nam to omogočajo.

Tereza, 48 let
April 2016Zaradi osteoporoze sem pred začetkom terapije TPM imela hude bolečine v nogah. Že po štirih terapijah sem v nogah občutila manjše bolečine in lažje hodila in tako sta se stanje in počutje izboljševala z vsako nadaljnjo terapijo. Tudi mravljinci v nogah so tekom terapij izginili. Po koncu terapije čutim močnejše mišice medeničnega dna in stegenske mišice ter tako veliko lažje hodim. Prav tako se je stanje inkontinence po koncu terapije občutno izboljšalo, lahko rečem, da za več kot 80%.

Marija, 81 let
April 2016V zadnjem času sem pri nekaterih športnih aktivnostih začutila, da ne morem zadržati vsega urina. Mišice, ki so prej samodejno nadzirale uriniranje, so z leti in po štirih porodih očitno začele slabeti. V vsakodnevnem življenju še nisem čutila posebnih težav, zadrege pa sem se zavedela, ko sem nekatere športne aktivnosti začela opuščati.

Ko sem v dnevnem časopisju zasledila informacijo o terapiji TPM, sem se takoj želela podrobneje seznaniti s terapijo. Po razgovoru z dr. Sonjo Ukmar in testni terapiji sem se za terapijo tudi odločila. Za zdravljenje s posamezno terapijo TPM, ki traja 20 minut, se je mogoče dogovoriti tako, da ne moti službenih obveznosti. Terapije so neboleče in mi niso povzročale nobenih nevšečnosti.

Doma sem preizkusila učinek zdravljenja in z zadovoljstvom ugotovila, da na primer precej lažje ustavim urin sredi uriniranja. Okrepila sem mišice medeničnega dna in upam, da jih bom še nekaj časa s telovadbo lahko vzdrževala v dobri kondiciji.

Terapijo TPM toplo priporočam vsem, ki jih muči uhajanje urina, in jim svetujem, da med potekom zdravljenja terapevta tudi povprašajo o vsem, kar jih zanima glede nadlog z urinom ter poteka in učinkov terapije. Tudi pogovor mi je pomagal k prepričanju, da mi ni več treba omejevati svojih fizičnih aktivnosti, saj lahko sproščeno počnem vse, ker zmorem tudi sicer. Mišice medeničnega dna spet samodejno dobro opravljajo svoje delo.

Hvaležna sem za možnost zdravljenja in verjamem, da lahko terapija TPM v mnogih primerih nadomesti druge oblike zdravljenja inkontinence.

 

Bernarda, 51 let
April 2016Terapija TPM oz. magnetna stimulacija mišic medeničnega dna je tisto, kar bi priporočila vsem, ki imajo težave z inkontinenco. V prejšnjem letu sem imela tri operacije in s tem trikrat prejela splošno anestezijo, kar mi je povzročilo urgentno inkontinenco oz. nezmožnost zadrževanja urina. Že po nekaj terapijah se mi je stanje bistveno izboljšalo, po končanih terapijah pa je stanje popolnoma normalno. Zelo sem vesela, da lahko spet hodim naokoli in nisem obremenjena s tem, ali so toaletni prostori v bližini ali ne. Terapija traja 20 minut, je neboleča, prostor, kjer poteka terapija, je zelo lepo urejen in prijeten, osebje pa zelo prijazno.

Andreja, 67 let
Februar 2016Že nekaj let sem se ukvarjala z težavo psihične inkontinence (srednje stopnje). Na začetku sem si skušala pomagati z fizioterapijo in telovadbo. Ginekologinja mi je svetovala, naj poskusim s fizioterapijo, telovadbo in zdravili. Nekaj časa sem inkontinenco dokaj uspešno premagovala, vendar sem zdravila nehala jemati. V reviji Oddih sem prebrala o terapiji TMP. Z veseljem sem se odločila, da preizkusim pomoč proti inkontinenci na zelo preprost, neboleč način.

Že po prvih terapijah so bili rezultati opazni, mišice so se prebudile, stisk mišice in seveda nadzor nad uhajanjem urina sem tudi občutila. Lahko sem se sproščeno gibala, tudi pri kašlju sem lahko zadržala kapljice urina. Zdaj sama vsak dan delam vaje, res iz dneva v dan sem bolj zadovoljna, težava je vse manjša.

Terapija poteka v prostorih, kjer se sprostiš ob prijazni zdravnici ali terapevtu. Ob vsakem obisku si deležen strokovnega nasveta, pogovora in pomoči, tako terapija res učinkuje. Kakovost življenja in zadovoljstvo sta iz dneva v dan boljša.

Majda, 62 let
Januar 2016Terapija je prekrasna. Zelo je učinkovita in preprosta. Ni mi žal, da sem vas našla. Vse se mi zdi idealno. Nisem verjela, da se stanje lahko izboljša v tako kratkem času. Odlično! Svetujem naprej!

Daniela, 77 let
November 2015Na kratko bom napisal svoje izkušnje s terapijo TPM:

SPREJEM - Sprejem je bil prijazen, in kar je še posebej pomembno, na začetku sta bila dobro predstavljena terapija in njen potek. Prikazani so bili tudi možni učinki terapije, izročena je bila tudi zgibanka. Za pacienta so te informacije pomembne in potrebne.

RAZPORED TERAPIJ - Terapije so številne in dana je bila možnost izbire časa. Vsi dogovori so bili potem tudi izpolnjeni in pričetek terapij je bil vedno točno ob dogovorjenem času.

UČINEK TERAPIJ - Na splošno so bili učinki terapij ugodni. Samo dvakrat pa je po terapiji prišlo do slabega zadrževanja urina, ki pa se je naslednji dan že uredilo v prvotno stanje. Na splošno se je stanje izboljšalo in to se nadaljuje tudi zdaj drugi teden po koncu terapij. Kakšen dan ostane podloga skoraj popolnoma suha.

CENA - Je sorazmerno draga, ker je treba opraviti veliko število terapij (16).

NADALJNA OPAZOVANJA IN UČINKI - Če se bo sedanje izboljšano stanje ohranjevalo, se bom  verjetno odločil za še nekaj terapij.

 

 

Andrej, 76 let
November 2015Sama nimam težav z inkontinenco, a sem se za terapije vseeno odločila iz preventivnih razlogov.

Že po prvih terapijah se je moje splošno počutje izboljšalo. Takoj sem občutila močnejše mišice medeničnega dna in tudi stabilnejše trebušne mišice. S tem se je izrazito izboljšala stabilizacija trebušnih mišic. Pri telesni aktivnosti sem opazila izrazito boljše ravnotežje in večjo stopnjo vzdržljivosti.

Dobrodejni vplivi terapij so se stopnjevali vse do konca terapij in trajajo tudi po zaključenem ciklusu. Stabilnejše mišice medeničnega dna omogočajo še brezskrbnejše ukvarjanje s športom. Prav tako sem opazila, da zelo preprosto prebrodim situacije, ko preprosto dlje časa ni mogoče priti do toaletnih prostorov, npr. v zgoščenem prometu, zastojih in vrstah. Pravzaprav se s takimi okoliščinami sploh ne obremenjujem več.

Vsem, ki želite v svoje zdravje in počutje vložiti nekaj več svoje pozornosti in časa, terapije toplo priporočam, saj se bo vse povrnilo v obliki dobrega počutja, ravnotežja in stabilnosti v telesu, ki so pogoj za brezskrbno in radostno premikanje po svetu.

Mateja
November 2015Star sem petdeset let. Za terapije sem se odločil, ker se želim v prihodnosti izogniti morebitnim težavam z inkontinenco. V mojih letih je verjetno vsakomur jasno, da mora aktivneje poskrbeti za svoje telo, če želi tretje življenjsko obdobje preživeti vitalno in radostno. Ko sem izvedel, da je za čvrste mišice medeničnega dna treba poskrbeti, dokler vse še normalno deluje, in da bi recimo Keglove vaje morali začeti delati že v puberteti, sem z veseljem sprejel to možnost preventivne zaščite.

Takoj ob začetku terapij me je presenetila intenzivnost krčenja mišic, ki je z nobenimi običajnimi vajami niti slučajno ni mogoče doseči. In to je bil šele začetek! Medtem sem opravil celoten ciklus terapij in danes se samo čudim, kako intenzivno se zavedam vseh mišic medeničnega dna, za katere pravzaprav prej sploh nisem vedel, da so tam, moči, s katero jih lahko stisnem, in z zelo praktičnega vidika, kako dolgo lahko zdržim, ne da bi šel na vodo, če je ravno nujno. Pravzaprav zdaj za nazaj ugotavljam, da sem že precej pogosto hodil na stranišče brez prave potrebe in to mi daje misliti.

Prav gotovo bom terapijo čez čas ponovil in vzdrževal to stopnjo kondicije tudi pri omenjenih mišicah. Samoumevno se nam zdi, da skrbimo za splošno kondicijo, za hrbtne mišice itd. Meni se odslej zdi samoumevno tudi to, da bom skrbel tudi za mišice medeničnega dna. Toplo priporočam vsem!

Matej, 50 let
November 2015Po operaciji prostate pred nekaj meseci so se pojavile težave z erekcijo in pogostim nočnim uriniranjem, kar me zelo moti. Vašo terapijo mi je priporočil urolog. Obe z vašo asistentko sta strokovni in prijazni. Po opravljeni terapiji se mi je nočno uriniranje s trikrat zmanjšalo na enkrat, popravlja pa se tudi erekcija. Priporočam!

Z.F., 63 let
Marec 2015Kot dolgoletni pacient dr. Sonje Ukmar sem nekje zunaj njene ordinacije prebral novico o njej kot strokovnjakinji za inkontinenco. Na tej osnovi sem se potem pozanimal tudi glede svojega primera. Svetovala mi je terapijo na stolu. Poudariti moram, da sam kakšnih resnejših težav nisem imel, šlo je bolj za težave pri dolgotrajnem kolesarjenju (5 do 7 ur neprekinjeno).

To je bila prej preventiva kot pa kurativa. Sam postopek terapije je bil zaradi čudovite ordinacije v prelepem okolju Kosez, šarmantnosti in lepote gospe Ukmar in simpatičnosti sestre, ki jo je občasno nadomeščala, brezhiben. Rezultati so bili zelo dobri in zdaj se tudi pri zelo dolgih športnih naporih moje telo obnaša enako kot pred leti, ko sem bil telesno popolnoma zdrav.

Mitja, 67 let
December 2014Težave z uhajanjem urina pri kihanju in kašljanju sem imela dve leti. To me je oviralo v vsakdanjem življenju. Prek spletne strani sem s sinovo pomočjo prišla do vas. Po končani terapiji se počutim veliko bolje. Na lestvici od 1 do 5 so se moje težave zmanjšale na 1. Zelo sem zadovoljna s terapijo, prijaznostjo osebja in urejenostjo centra.

A.H., 82 let
November 2014Imela sem težave z inkontinenco; ob smehu, kašljanju, kihanju, teku ipd. se je nenadzorovano zgodila kakšna kapljica, zato so bili dnevni vložki moj stalni spremljevalec že kar nekaj let. Naj povem, da sem trikrat rodila in pri gradnji hiše ter v preteklosti pri opravljanju kmečkega dela dvigovala kar nekaj bremen, kar je verjetno pripomoglo k težavam zaradi nenadzorovanega uhajanja vode. Po postavljeni diagnozi stresne inkontinence na osnovi zdravniškega pregleda sem bila s stani Bolnišnice za ginekologijo in porodništvo Kranj povabljena, da sodelujem v klinični raziskavi in se udeležim terapije TPM, kar sem z veseljem sprejela in se terapije tudi 16-krat udeležila, za kar sem iskreno hvaležna. Ob prijaznem spremstvu gospe fizioterapevtke so terapije potekale v prav prijetnem ozračju.

Vse, kar mora ženska storiti, je, da se oblečena udobno namesti na stol, magnetni impulzi pa niso niti boleči niti posebno neprijetni, le čutimo, da se nekaj dogaja in krči naše mišice. Po desetih terapijah sem ukinila dnevne vložke in niti enkrat od obiskovanja terapije dalje nisem imela več težav z nenadzorovanim uhajanjem vode, zato to terapijo zelo priporočam, saj je popolnoma neinvazivna, neboleča, kulturna, saj ne zahteva nobenih neprijetnih posegov in razgaljanja. Kakovost življenja se močno izboljša, če težav z inkontinenco ni več.

Iskreno priporočam uporabo vsem, ki imajo težave z inkontinenco.

A.H.
Oktober 2014Na terapijo TPM sem bila napotena takoj po porodu, ker sem mati več otrok. Pred porodi sem bila aktivna športnica, porodi pa so moje mišice medeničnega dna tako oslabeli, da jim nisem mogla več zaupati večjih naporov. V terapijo sem se vključila z namenom, da mišice izboljšam in da bom še lahko normalno tekla na krajših in daljših tekih in maratonih, ne da bi imela težave z uhajanjem urina.

Po 16 terapijah sem res začutila izboljšanje, kar je potrdila tudi moja ginekologinja, ki ni vedela, da sem takoj po porodu že opravila terapijo TPM in je dejala, da so moje mišice materničnega dna »presenetljivo« dobre po več porodih in da se temu zelo »čudi«. Mišice sem preizkusila tudi že s tekom in pri tem nisem imela več preteklih težav.

Upam si trditi, da je imela terapija pozitiven učinek in da so moje mišice medeničnega dna zdaj boljše kot pred porodi. Zahvaljujem se fizioterapevtki v porodnišnici za njeno skrb in vam, ki ste mi omogočili terapijo TPM.

Renata, 36 let
Junij 2014Težave sem opažala zadnjih pet let. Ker sem kronična sladkorna bolnica, me je to še dodatno motilo. V zdravniški čakalnici sem našla prospekt o tovrstni terapiji. Po njej se počutim veliko bolje in imam težave le še v 20-odstotnem obsegu prvotnih. Vi in vaša asistentka ste zelo strokovni in prijazni, okolje prijetno. Priporočam!

F.P., 74 let
Junij 2014Ves čas terapije TPM je bilo moje počutje izredno. Z lahkoto sem hodila na daljše sprehode, imela hitrejši korak. Bila sem zadovoljna, nasmejana, pravzaprav kot prerojena. Stanje uživanja življenja, stanje pozitive, lakotnosti in prijaznosti: vse te občutke sem prebudila in se vam zahvaljujem za možnost, da sem to izkusila. Terapije že nekaj časa ne izvajam, vendar te «stol« nauči primernega stiskanja mišic.

Bojana, 65 let
November 2013Moram reči, da me je terapija presenetila. Po dobri polovici opravljenih terapevtskih posegov se mi je stanje izboljšalo tako, da imam zdaj samo še 25% težav, ki sem jih imel pred terapijo in sem prepričan, da se bo stopnja uspešnosti dvignila nad 90%, kar pa mislim, da je zelo zadovoljiv rezultat.

 

F.F.Trupej
September 2013


S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu