pon - pet 8.00 - 18.00 ali po dogovoru
Draga 50, 1000 Ljubljana

Mišice medeničnega dna - Moč našega jedra

Mišice medeničnega dna - Moč našega jedra

Ali se zavedate svojih mišič medeničnega dna? Veste, v katerem delu našega telesa so? In zakaj so potrebne in pomembne?

Kaj se zgodi, če postanejo ohlapne, raztegnjene in začnejo popuščati? Kdaj popustijo in postanejo ohlapne? Kako jih lahko okrepimo in povrnemo v prvotno stanje? Te mišice tvorijo dno male medenice in predstavljajo elastično mrežo kot “trampolin”, ki drži organe v mali medenici na svojem mestu.

V mali medenici se nahaja sečni mehur, maternica pri ženski, nožnica, končni del rektuma z zadnjično odprtino in pri moških prostata, ki objema sečnico ter se prilega na dno sečnega mehurja.

Kdaj postanejo te mišice ohlapne in kako jih lahko ponovno stimuliramo oz. okrepimo?

Keglove vaje – Zlati standard zdravnikov

Že po prvem porodu marsikatera mlada mamica začuti, da ni več kot je bilo. Čuti ohlapnost nožnice, me more jo stisniti pri spolnem odnosu, če skoči, steče ali telovadi, ker bi želela popolno postavo, kot pred porodom, ji uide nekaj kapljic. In si misli, saj bo boljše!

Zdravnik oz. ginekolog ji svetuje izvajanje Keglovih vaj, ki naj bi okrepile njeno medenično dno. Ali celo, naj počaka, ker bo morda še rodila in bodo "strukture" ponovno raztegnjene in še bolj ohlapne. In bo takrat ukrepala. Zakaj bi metala stran denar. Takšna logika razmišljana je zgrešena in žal napačna!

Ukrepati moramo takoj, ko začutimo prvo spremembo! Vendar o tem težko spregovorimo, tudi s prijateljicami, kaj šele z možem ali zdravnikom. Pogovarjamo se, kako se naš otrok smeji, kaj je, koliko ur spi, o lastnih težavah po porodu, kot so ohlapne mišice (nožnica), pomanjkanje libida, nekvaliteten spolni odnos, nesposobnost doseganja orgazma ... vse to, je še vedno tabu tema! Vse te težave se lahko odpravijo s pravim načinom zdravljenja ter s krepitvijo mišic medeničnega dna.

Priznajmo, Keglove vaje niso dovolj in ne pomagajo!

Priznajmo si, Keglove vaje niso dovolj in kot take ne pomagajo! Samo izvajanje vaj je zanesljivo premalo. To se sliši podobno, kot da bi v 21. stoletju zagovarjali kot edino zanesljivo obliko kontracepcije spolno vzdržnost! S Keglovimi vajami bi morala začeti mladenka, ko dobi menstruacijo oz. najkasneje, ko postane spolno aktivna. Potem bi morda pripomogle h krepitvi mišic medeničnega dna. Ko kmamo težave, pa so enostavno premalo učinkovite.

Sistem PelviPower

PelviPower predstavlja varen in učinkovit sistem za krepitev mišic medeničnega dna, podprt s številnimi mednarodnimi študijami. Pripomore k občutnemu izboljšanju pri pacientih s šibkim delovanjem mišic medeničnega dna. Medicina je dokazala, da je to varna in učinkovita nekirurška rešitev za mnoge splošno razširjene zdravstvene težave v predelu medenice, hrbtenice, sečil in spolnih organiv pri ženskah in moških.

Dovolite si, da vam pomagamo.

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu