pon - pet 8.00 - 18.00 ali po dogovoru
Draga 50, 1000 Ljubljana
Naj vam nič več ne uide!

Najbolj pogosta vprašanja

Predstavljamo vam odgovore na nekatera najbolj pogosta vprašanja, na podlagi dosedanjih izkušenj in opazovanj.

“Po zaključeni terapiji, mi resnično "nič več ne uide". Noči so mirnejše, ker mi ni treba večkrat vstajati iz postelje. Podnevi pa nisem več v zadregi, ko se odpravim po opravih ali na srečanja s prijateljicami in znanci.”

“Precej časa sem imela težave s stresno inkontinenco in uhajanjem urina. TPM terapijo mi je priporočil prijatelj, ki mu je TPM terapija odpravila tovrstne težave. Odločila sem se, da jo preizkusim tudi sama. Po opravljenih 16-ih terapijah se je stanje zelo izboljšalo, vendar še ni bilo takšno, kot sem si ga želela. Zato sem vzela še dodatne štiri terapije. Po 20-ih terapijah lahko rečem, da je izboljšanje skoraj 100 %. Težav z uhajanjem urina več nimam in vsakomur naprej toplo priporočam terapijo.”

“Kljub temu, da nimam inkontinence, sem se pri 32. letih odločila za terapijo TPM. Želela sem narediti nekaj zase sedaj, kar bo imelo dolgoročne učinke. Prijateljice, s katerimi smo si blizu, so namreč iskreno govorile o pojavu inkontinence po porodu. Ta terapija mi je bila všeč tudi zato, ker sem lahko pričakovala spremembo v nekem krajšem roku in to brez pretiranega naprezanja. Res pa sem se za terapijo dokončno odločila po tem, ko sem se prvič testno usedla na stol in začutila, za kako močno terapijo gre.”

“Spoštovani, rada bi sem vam zahvalila za strokoven pristop do mene in mojih težav. Ko sem prvič prebrala v reviji Zdravje o vaši metodi, sem bila najprej precej skeptična ali je sploh možno brez truda priti do takih rezultatov, ki so opisani v članku. Ko sem potem prebrala še mnenja vaših pacientov, pa sem se odločila, da zaradi vse večjih težav z uhajanjem urina, pokličem in se dogovorim za termin.”

1. Koliko terapij je potrebnih, da se vidijo prvi učinki? Kdaj lahko pričakujem prve rezultate?

Učinki terapije so individualni, saj je med drugim potrebno upoštevati intenzivnost težav in odzivnost našega telesa (oz. strukturo mišičnih vlaken) na terapijo. Navadno se prvi rezultati pojavijo po prvih parih terapijah (npr. po 4., 5. terapiji). Nekateri pacienti poročajo o pozitivnih učinkih že po prvi terapiji, pri nekaterih pa se le-ti lahko pojavijo tudi nekoliko kasneje (npr. po 10 terapiji). V splošnem lahko prve rezultate pričakujemo po prvih terapijah.

2. Kakšne prednosti predstavlja sistem PelviPower (terapija TPM) v primerjavi s klasičnimi metodami krepitve mišic medeničnega dna (Keglove vaje)?

Ključna prednost terapije TPM v primerjavi z ostalimi klasičnimi oblikami krepitve mišic medeničnega dna je v tem, da deluje neodvisno od naše volje, ob terapiji nam ni potrebno “razmišljati” in skrbeti ali pravilno in učinkovito stiskamo prave mišice. Rezultati so vidni rezultati po prvih terapijah. Prav tako je intenzivnost, ki smo jo deležni tekom samih terapij neprimerljiva z lastnimi kontrakcijami, ko tovrstne vaje izvajamo sami. In nenazadnje, terapija TPM ima tudi druge pozitivne učinke, saj deluje na celotno medenično dno, na naše zadnje stegenske mišice, notranji del trebušne stene ter spodnji del hrbtnih mišic. Prav tako izboljšuje libido pri obeh spolih.

3. Ali jamčite uspeh terapije in kakšne rezultate lahko pričakujem?

Vprašanje, ki je sicer na mestu, vendar je nanj nemogoče odgovoriti. Nemogoče je vnaprej predvideti, za koliko se bo stanje pri posameznemu pacientu izboljšalo, saj ima vsak pacient individualne težave in spremljajoče okoliščine. Zato je potrebno pričeti s terapijami in se tekom samih terapij opazuje napredek pri pacientu. Garancija so naše dosedanje izkušnje, ki potrjujejo, da je terapija TPM izjemno učinkovita in njeni učinki dolgotrajni.

4. Kaj storiti, če po 16 terapijah še ni želenega učinka? Je (nekoliko) bolje, vendar sem pričakoval/a več.

Ključno je, da se pred samim začetkom zavedamo, da so učinki terapije TPM individualni, da ima vsak pacient svojo zgodbo oz. intenzivnost težav, s katerimi se srečuje in da se vsako telo na terapije odziva s svojo hitrostjo. Lahko se zgodi, da smo po koncu nekoliko razočarani, saj še nismo popolnoma odpravili težav in smo pričakovali več. V tem primeru pride do razkoraka med našimi željami in tem, kako hitro se naše telo odziva na terapijo. 

V kolikor po 16 terapijah še ni želenega učinka, se s terapijami lahko nadaljuje in opravi dodatne terapije. Naše dosedanje izkušnje so pokazale, da se proces v telesu nadaljuje tudi, ko smo že zaključili s terapijami. V praksi to pomeni, da se stanje lahko še izboljša, zato je smiselno, da se v takem primeru nekoliko počaka (1-2 meseca) in po potrebi opravi dodatne terapije.

5. Koliko časa trajajo učinki terapij? Ali je potrebno terapije ponavljati?

V splošnem govorimo o dolgoročnih učinkih. Vendar na to vprašanje na žalost ni enoznačnega odgovora, saj ima vsak pacient svojo zgodbo in vsako telo se na terapije odziva z lastno hitrostjo. Pacienti se lahko odločijo za dodatne terapije po presoji in potrebi. Npr. obnovitveni sklop 4-ih terapij po enem letu ali obisk terapij 1-krat mesečno.

6. Ali je po koncu terapij smiselno oz. potrebno izvajati Keglove vaje?

Ni potrebno, je pa smiselno. Po koncu terapij svetujemo, da pacienti sami vzdržujejo mišični tonus, ki se je ustvaril tekom terapij. Tekom terapij ozavestimo mišice medeničnega dna in takrat postanejo Keglove vaje učinkovite, tudi lažje jih izvajamo. 

7. Ali se terapija TPM lahko uporablja tudi v preventivne namene? Nimam tovrstnih težav, ampak bi vseeno želel/a opraviti terapije.

Terapija je primerna tudi v preventivne namene in prav tako učinkovita tudi, če se s tovrstnimi težavami še ne srečujemo. Terapije okrepi naše mišice medeničnega dna, izboljša našo držo in stabilizacijo, pozitivno vpliva na zvišanje libida ter odpravlja celulit pri ženskah. 

8. Kakšne so kontraindikacije? Kdaj se terapije ne sme izvajati? Ali je terapija TPM primerna tudi za srčne bolnike?

Obstajajo nekatere omejitve, kdaj se terapije ne smejo izvajati oz. se prekinejo. Absolutne kontraindikacije, ko se terapija ne sme izvajati, so v primeru srčnega spodbujevalnika, kovinskih vsadkov, ki niso kompatibilni z magnetno resonanco, epilepsije, srčne aritmije in tekom nosečnosti. 

Relativne kontraindikacije, s terapijami se prekine v času trajanja menstruacije in akutnih bolezni (vnetij sečil, bolečih hemeroidov itd.)

9. Ali je terapija primerna za vse oblike inkontinence? 

Da. Terapija TPM je primerna za vse oblike urinske inkontinence – stresna, mešana, urgentna in v primeru inkontinence blata. 

10. Koliko časa po porodu oz. operaciji prostate lahko pričnemo s terapijami?

S terapijamo lahko pričnemo 6-8 tednov po porodu ali po operaciji v predelu medeničnega dna (npr. prostatektomija).

11. Od operacije prostate je minilo več let. Ali to vpliva na sam učinek terapije?

Ne, koliko časa je minilo od operacije, ne vpliva na končni učinek terapije. Prej, ko se odločimo za terapijo, hitreje izboljšamo oz. odpravimo tovrstne težave.

12. Ali je terapija primerna tudi v zlatih letih?

Je primerna, saj sama starost nima vpliva na sam učinek terapije. Terapija je primerna v vseh starostnih obdobjih, pri obeh spolih. Večina starostnikov je lahko menja, da pri določeni starosti nima smisla pričeti s terapijami, saj ne bo želenega učinka. Nasprotno, do sedaj je bila najmlajša pacientka stara 27 let, najstarejša pa je bila v 94. letu starosti.

13. S tovrstnimi težavami se srečujem že več desetletij. Ali je smiselno pričeti s terapijami?

Je smiselno. Tudi, če se s tovrstnimi težavami srečujemo že vrsto let, njihovo trajanje nima nikakršnega vpliva na sam učinek terapije.

14. Ali je res, da magnetna stimulacija negativno vpliva na mišice medeničnega dna, da se s terapijo mišice preveč zakrčijo oz. postanejo toge?

Ne, trditev ni resnična. Do sedaj ni znanih negativnih učinkov magnetne stimulacije mišic medeničnega dna. Obstajajo kontraindikacije, kdaj se s terapijami prekine oz. se jih ne sme izvajati, ni pa do sedaj znanih negativnih stranskih učinkov. Pri nekaterih pacientih se lahko na začetku pojavi rahla mišična utrujenost. Nasprotno, obstajajo pozitivni stranski učinki terapij. Terapija TPM ima tudi druge pozitivne učinke, saj deluje na celotno medenično dno, na naše zadnje stegenske mišice, notranji del trebušne stene ter spodnji del hrbtnih mišic. Prav tako pozitivno vpliva na izboljšanje libida pri obeh spolih.

15. Kako je možno, da je terapija TPM lahko tako učinkovita? 

Skrivnost je v know-how-u, ki se skriva v moči in učinkovitosti magneta, ki deluje na naše medenično dno v obliki mišičnih kontrakcij.
Ti magnetni valovi učinkovito podrejo 14 cm v globino medeničnega dna.

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu