pon - pet 8.00 - 18.00 ali po dogovoru
Draga 50, 1000 Ljubljana

Primer pozitivne izkušnje s terapijo TPM

(Spodnji primer predstavlja osebno izkušnjo pacientke, ki je opravila terapijo TPM. Besedilo je objavljeno v izvorni obliki in z njenim dovoljenjem) 

Oblika inkontinence: Stresna inkontinenca (po porodu)

Število terapij: 20 terapij

Starost: 41 let

*********

Pozdravljeni, 

podajam svojo izkušnjo:

Rodila sem mlada pred 17 leti (težaven porod, raztrgana nožnica), težave so nastopile pred 10 leti v obliki bolečih spolnih odnosov. Specialisti ginekologi so mi svetovali odstranitev maternice, saj se je le spustila na 2 do 3 cm od vhoda nožnice, kar mi je tudi povzročalo bolečine. Kljub temu, da ne želim več otrok, sem operacijo zavrnila in iskala alternative.

Na gin. kliniki sem opravila terapijo z elektro stimulacijo, kar ni imelo nobenega učinka. Pred 6 leti sem bila 2x na laserju, posledično se je maternica dvignila za 1 cm, bolečine so se nekoliko omilile, partner je opazil razliko pri spolnih odnosih (bolj čvrsta nožnica). Pred 2 letoma pa sem opazila, da mi med plesom, ko skačem, uhaja voda. Od tedaj sem imela stalno neprijeten občutek tiščanja na vodo. Ponovno sem šla na laser, vendar občutek tiščanja na vodo ni izginil.

Ginekolog mi je svetoval operacijo TVT, kar sem zaradi možnih zapletov, ki niso redki, zavrnila. Nisem želela sprejeti, da je življenje lahko tako kruto do žensk. Na internetu sem s pomočjo iskalnika o inkontinenci izvedela, da obstaja tudi elektromagnetni stol, ki bi lahko pomagal, zato sem se takoj naročila.

Ta stol (20 terapij) mi je spremenil življenje. Zopet sem taka, kot pred 10 leti. Poudarjam, da se mi ne zdi prav, da tega stola ne promovirajo ginekologi, ki nas ženske prepustijo same sebi ali pa pod nož. Maternica se mi je dvignila nazaj 10 cm od vhoda, ne uhaja mi niti kapljica vode, izginil je neprijeten občutek tiščanja na vodo, spolni odnosi pa so kot nekoč... 

Lep pozdrav,

 

 

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu