pon - pet 8.00 - 18.00 ali po dogovoru
Draga 50, 1000 Ljubljana

QRS-PelviCenter

QRS-PelviCenter

QRS®-PelviCenter je sodobna naprava, ki omogoča odpravo inkontinence na sodoben neinvaziven način. Medicina je sledila izsledkom znanosti, da so elektrika, magnetizem in svetloba različne manifestacije ene in iste sile. Fizikalno terapevtski učinek pulzirajočega magnetnega polja, čigar jakost je moč individualno prilagoditi, se dopolnjuje z dodatkom kisika in svetlobe ustrezne valovne dolžine. Na ta način omogoča obnavljanje in revitalizacijo oslabljenih celičnih struktur.

QRS®-PelviCenter predstavlja edinstven terapevtski sistem, ki v enem omogoča sinergistični učinek treh terapevtskih metod: terapija proti uhajanju urina in blata se dopolnjuje z učinki svetlobne in kisikove terapije ter pulzirajočega elektromagnetnega valovanja (PEMF).

Svetlobna terapija

Svetlobna terapija deluje poživljajoče na naše telo in stimulira naša čutila. V beli svetlobi 11.000 luksov je združen celoten svetlobni spekter in se v tujini uspešno uporablja kot dopolnilna terapija pri motnjah razpoloženja (anksioznost, depresija, ipd.).

Kisikova terapija

Kisikova terapija deluje sproščujoče na mišice medeničnega dna (aerobna vadba) in podpira mišično stimulacijo med samim procesom. Ugodno deluje tudi na srčno žilni sistem, na regeneracijske sposobnosti naših celic in nas “pomlajuje od znotraj”.

Pulzirajoče elektromagnetno valovanje (PEMF)

Pulzirajoče elektromagnetno valovanje oz. magnetno polje s pomočjo transporta ionov podpira revitalizacijo in presnovo naših celic. Na ta način se aktivira celični metabolizem, ki omogoči regeneracijo celic ter poveča imunsko odpornost našega telesa na naraven način.

Terapija TPM 

QRS®-PelviCenter samodejno krepi mišice medeničnega dna z izvajanjem standardiziranih programov, ki temeljijo na pulzirajoči magnetni stimulaciji. Magnetna stimulacija predstavlja neinvazivno in nebolečo terapijo, pri kateri smo tekom terapije oblečeni na QRS stolu. QRS®-PelviCenter proizvaja močno in homogeno magnetno polje, ki prodre globoko v medenično dno in tako deluje stimulirajoče na vsa okolišnja tkiva in živce ter krepi vsako od omenjenih živčno-mišičnih skupin.


 

Magnetna stimulacija perifernih živcev sproži mišične kontrakcije in omogoča stimulacijo avtonomnih in somatskih živčnih poti v medeničnem dnu. V mišicah medeničnih zapiralk se sprožijo motorični evocirani potenciali.

Trening mišic medeničnega dna

QRS-PelviCenter, da se zavestno naučimo, kako uporabljati določene mišice, s čimer izboljšamo delovanje in koordinacijo mišic medeničnega dna in povečamo njihovo moč (hipertrofijo). Na ta način treniramo in krepimo zunanjo mišico zapiralko in mišice medeničnega dna. Z vajami za mišice medeničnega dna omenjenim mišicam boljše odzivanje na nenadna povečanja intraabdominalnega tlaka. Poleg tega zagotavlja tudi izboljšanje zapiralnega tlaka sečnice v mirovanju. 

Skop 16 terapij

Standardni načrt izvajanja terapije zajema 16 ponovitev in traja 6 tednov. Prvih štirinajst dni terapije potekajo 2-krat tedensko, potem pa 3-krat tedensko. Vsakemu posamezniku se pripravi individualni načrt zdravljenja. Terapije se pričnejo z majhno jakostjo (tj. 20 % polne jakosti), ki se tekom terapij postopoma povečuje (tj. do 100 % polne jakosti), odvisno od stanja in napredka pri posamezniku. 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu