pon - pet 8.00 - 18.00 ali po dogovoru
Draga 50, 1000 Ljubljana
  • »Nisem bil prepričan, da sem lahko popolnoma sproščen med tekom. Zdaj sem.«

    Rehabilitacija po prostatektomiji

S terapijo lahko začnemo že od šest do osem tednov po operaciji.

Po operaciji prostate oz. prostatektomiji je opazna visoka incidenca inkontinence seča in motenj erekcije. Pri odstranitivni žleze prostate pogosto pride do poškodbe mehkih mišičnih tkiv ter pudendalnega in kavernoznega žilja. Po prostatektomiji je za zagotavljanje kontinence odgovoren predvsem zunanji sfinkter. S terapijo TPM dosežemo povrnitev moči sfinktra in mišic medeničnega dna.

Terapija TPM je neinvazivna in neboleča, primerna je za stanje po operaciji BHP (benigna hipertrofija prostate) ter radikalni prostatektomiji (malignom prostate). Učinkovitost terapije ni pogojena s časom, ki je potekel od operacije prostate. Živčna vlakna, ki se med operacijo poškodujejo, se sama po sebi ne regenerirajo, ampak jim moramo pomagati. To lahko storimo takoj po operaciji (6-8 tednov) oz. neomejeno dolgo. Tudi starost posameznika pri tem ne igra vloge, pomaga tako moškim v srednjih letih kakor tudi starostnikom.

Mišice medeničnega dna

Normalno delujoča prostata
Prostata po radikalni prostatektomiji
Po zdravljenju s terapijo TPM

Terapija deluje pri motnjah erekcije

Za normalno erekcijo penisa pri moških je potrebno koordinirano sodelovanje: - zdravega osrednjega in perifernega živčevja - mišic m. bulbospongiosus, m. ischiocavernosus in m. pubococcygeus ter - normalna preskrba z arterijsko krvjo in odtok venske krvi

Motnje erekcije lahko nastanejo zaradi več različnih dejavnikov, kot na primer psiholoških, hormonskih, nevroloških ali žilnih. Med bistvene dejavnike tveganja sodijo neprimeren življenski slog, nekatere bolezni (srčnožilne bolezni, sladkorna bolezen, Parkinsonova bolezen), neželeni učinki zdravil (npr. Antiholigenikov) in hormonski dejavniki.

Terapija TPM deluje na vseh področjih.

Aktivira aferentna vlakna v pudendalnem živcu, ki so ključnega pomena za normalno spolno življenje pri moških. Poleg tega s terapijo TPM dosežemo hitro izboljšanje tonusa zadevnih mišic in močan pozitiven učinek na pretok krvi.

Izkušnje pacientov

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu