pon - pet 8.00 - 18.00 ali po dogovoru
Draga 50, 1000 Ljubljana

Zakaj je potrebnih (vsaj) 16 terapij

Zakaj je potrebnih (vsaj) 16 terapij

Eno izmed ključnih vprašanj, ki ga dobivamo je, zakaj je potrebnih 16 terapij in ali ni mogoče zadostnih že na primer 8 terapij.

Vsak posamezinik ima svojo zgodbo

Pri vsakemu posamezniku je potrebno vzeti v obzir njegovo celotno zdravstveno sliko in ne samo obliko inkontinence (stresna, urgentna ali mešana), s katero se srečuje; drugič, vsako telo se drugače odziva na terapijo; in nenazadnje, potrebno je upoštevati tudi razne spremljajoče bolezni (sladkorna bolezen, multipla skleroza, ipd.), ki bi lahko potencialno vplivale na sam končni učinek terapije.

V primeru stresne oblike inkontinence, ki se pojavlja kot najbolj pogosta oblika inkontinence pri ženskah (zlasti po porodu), se stanje lahko popolnoma izboljša že po nekaj terapijah, lahko pa je potrebnih nekoliko več terapij. V določenih primerih tudi več kot 16. Slednje je odvisno predvsem od intenzivnosti težav, s katerimi se srečuje posameznik pred samim začetkom terapije.

Večdesetletne izkušnje

Večdesetletne izkušnje podjetja QRS International na področju raziskav in razvoja sistemov s pulzirajočim magnetnim poljem in proti vsem oblikam inkontinence, pri moških in ženskah, so pokazale, da je potrebnih (vsaj) 16 terapij. Slednje ugotovitve potrjujejo tudi naše dosedanje izkušnje in opažanja. 

Doseganje dolgoročnih učinkov

Za dosegadnje dolgoročnih učinkov mora pacient opraviti najmanj 6 terapij pri 100% intenzivnosti. Da opravimo celotno terapijo pri 100% intenzivnosti, pa je potrebnih približno 10 terapij (oz. odvisno od napredka pri posamezniku).

V nasprotnem primeru bi bila lahko terapija, vse dokler se mišice medeničnega dna ne navadijo, navadijo pa se izredno hitro, na začetku preveč intenzivna. Na tem mestu je potrebno poudariti, da se vsakemu pacientu pripravi individualni program zdravljenja, ki se stopnjuje glede na njegov napredek.

Ključno je torej, da mora za doseganje dolgoročnih učinkov vsak pacient opraviti vsaj 6 terapij pri 100% intenzivnosti, prvih 10 terapij pa je običajno potrebnih, da se telo navadi na tako visoko stopnjo intenzivnosti.

 

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu