pon - pet 8.00 - 18.00 ali po dogovoru
Draga 50, 1000 Ljubljana

Zgodba mlade mamice Špele

Zgodba mlade mamice Špele

Sem mlada mamica in kmalu po porodu sem opazila, da mi pri malo večjem naporu (npr. kihanju, kašljanju, teku) po kapljicah uhaja voda. Pred porodom teh težav nisem imela. Vedno sem se veliko ukvarjala s športom in nameravam tudi v bodoče ostati aktivna. Zato sem začela poizvedovati, kako bi odpravila to nevšečnost, ki me je pri vsakodnevnih aktivnostih kar precej motila. Iskala sem hitro, učinkovito in nebolečo možnost. Videla sem, da je na voljo več možnosti in sem o njih veliko prebrala. Operativni poseg sem že takoj izključila.

Osredotočila sem se na laser in metodo TPM, ker sem izvedela, da je terapija neboleča in hitra. Na koncu sem zbrala »pluse in minuse« in se odločila za metodo TPM, pri čemer je bilo odločilnega pomena dejstvo, da pri njej ni nobenega posega v nožnico. Po težkem porodu si česa takega res ne želiš. TPM je metoda magnetnega stola; po opisu se mi je zdela zelo preprosta in učinkovita. Med ponudniki sem izbrala ordinacijo Zdravje vsem, ker ima, vsaj po mojem mnenju, najbolj izpopolnjen sedež za krepitev mišic medeničnega dna.

V centru so se na moje poizvedbe odzvali zelo hitro in sem bila na prvo (brezplačno) terapijo naročena v enem tednu po klicu. Že sam hitri odziv mi je veliko pomenil (ker sem se glede na izkušnje že vnaprej pripravila na dolgotrajno čakanje v vrsti). Ob prvem obisku sem bila prijetno presenečena, ker so prostori, v katerih se izvaja terapija, diskretni, osebje pa zelo prijazno in strokovno. Stol je videti kot malo večji počivalnik ali masažni stol. Prvi strah pred nepoznanim je hitro minil. Prebrala sem sicer, da je postopek neboleč, pa vseeno v to nisem čisto verjela. Na začetku sem sicer občutila rahlo nelagodje, ki pa je hitro pojenjalo. Po tretji terapiji so se mišice že povsem navadile na impulze, z vsako naslednjo terapijo pa mi je bilo lažje, predvsem tudi zato, ker sem že po nekaj terapijah opazila učinek in prve rezultate. Mišice medeničnega dna so postale občutno čvrstejše in vse lažje sem jih nadzirala. Včasih sem imela po terapiji boleče mišice kot po intenzivni telovadbi, vendar to ni bilo moteče, saj je bila rahla bolečina le dokaz, da so mišice res delale. Opravila sem šestnajst terapij po pol ure, dva- do trikrat tedensko.

Danes je terapija za mano in lahko rečem, da sem urinsko inkontinenco v celoti odpravila in izboljšala kakovost svojega življenja oziroma ga vrnila na stare tirnice. V svojih športnih aktivnostih sem lahko spet sproščena, nad učinkom, ki sem ga dosegla z uporabo metode TPM, pa sem naravnost navdušena. Vesela sem, da sem se zanjo odločila tako hitro po porodu in da nisem odlašala.

Metodo TPM priporočam vsem, ki imajo podobno težavo, še zlasti pa mladim mamicam, ki ob svojem naraščaju nimajo časa na pretek, saj je zadeva res učinkovita, hitra in čisto preprosta. 

Špela, 32 let

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu