pon - pet 8.00 - 18.00 ali po dogovoru
Draga 50, 1000 Ljubljana
  • “Že pri najmanjših naporih mi je ušla kapljica, sedaj nič več.”

    Rehabilitacija po porodu

Do zdravega medeničnega dna po nosečnosti

Nosečnost vpliva na žensko telo na številne načine, še posebej lahko pride do telesnih sprememb kot so pridobitev telesne teže, otekanje in občutljivost, stiskanja medeničnih organov ter sproščanja hormona relaksina, ki povzroči zmehčanje tkiva in mišic.

Nosečnost vpliva na žensko telo na številne načine, še posebej lahko pride do telesnih sprememb kot so pridobitev telesne teže, otekanje in občutljivost, stiskanja medeničnih organov ter sproščanja hormona relaksina, ki povzroči zmehčanje tkiva in mišic.

Zato je pomembno, da se povrneta stabilnost in moč mišic medeničnega dna, ki pomagata preprečiti oslabelost medeničnega dna, trebušne stene in medenice kasneje v življenju.

Zmanjšanje tveganj

Vsaka 2. ženska, ki rodi po naravni poti, doživi določeno stopnjo prolapsa medeničnih organov, kar povzroča težave, kot je uhajanje urina ali težave z doseganjem orgazma.

Po porodu je pomembno okrepiti mišice medeničnega dna in s tem pripomoči k postavitvi medenice nazaj v položaj, ki ga je imela pred nosečnostjo. Zato se morajo ženske po porodu izogibati vajam, ki povzročajo pritisk na medenično dno, dokler nimajo boljšega nadzora nad mišicami trupa, večje moči medeničnega dna in nadzora nad delovanjem mehurja.

Nepravilne aktivnosti in vaje lahko poslabšajo in zaostrijo poporodne simptome in nelagodje, kar lahko povzroči nepotrebno bolečino in motnje, kot je na primer stresna urinska inkontinenca. Nekatere ženske imajo tudi težave z doseganjem orgazma.

Terapija TPM

Terapija TPM pomaga pri hitri ponovni vzpostavitvi tonusa mišic medeničnega dna, saj se izvajanje lahko prične že kmalu po porodu (6 do 8 tednov).

Špela, 32 let

Izkušnja mlade mamice s terapijo TPM

"Danes je terapija za mano in lahko rečem, da sem urinsko inkontinenco v celoti odpravila in izboljšala kakovost svojega življenja oziroma ga vrnila na stare tirnice. V svojih športnih aktivnostih sem lahko spet sproščena, nad učinkom, ki sem ga dosegla z uporabo metode TPM, pa sem naravnost navdušena. Vesela sem, da sem se zanjo odločila tako hitro po porodu in da nisem odlašala. Metodo TPM priporočam vsem, ki imajo podobno težavo, še zlasti pa mladim mamicam, ki ob svojem naraščaju nimajo časa na pretek, saj je zadeva res učinkovita, hitra in čisto preprosta."

Več »

Izkušnje pacientov

S piškotki si pomagamo pri zagotavljanju storitev in statistiki. Z uporabo spletnega mesta se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke.   V redu